WhatsApp Destek

900₺ ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA

Vajinayı Daraltma Yöntemleri

Vajinal distansiyon, doğum veya kürtaj sonrasında yaşa bağlı değişiklikler, vücudun anatomik özellikleri ve diğer sebeplerden dolayı oluşabilir. Vajinayı daraltma yöntemleri ile çözüme ulaşabilir. Bu sorun her yaştan kadının karşılaştığı bir sorundur. Genişlemiş bir vajina sadece yakın ilişkilerde gerginliğe neden olmakla kalmaz,aynı zamanda sağlık riskleri de taşır. Modern tıp, vajinayı daraltmanıza ve genital organlardaki diğer kusurları ortadan kaldırmanıza izin verir. Bunun için ilaçlar, filament daraltma, enjeksiyon ve lazer tedavisinin yanı sıra vajinoplasti kullanılır.

Doğumdan Sonra Vajinanın Daralması

Vajina daraltma yöntemleri özelinde hamilelik sırasında, bir kadının vücudunda birçok fizyolojik değişiklik meydana gelir. Bebeğin doğum kanalından geçebilmesi için vajinanın çapı giderek artar. Doğumdan sonra iyileşmesi gerekir, ancak bazen vajinanın duvarları elastikiyetini kaybeder ve büyük bir fetüsün, çoğul gebeliklerin bir sonucu olarak genişlemiş kalır.

Sebep kalıtsal bir faktör olabilir, pelvik taban kaslarının zayıflığı, hormonal bozukluklar ve çok sayıda yara izinin ortaya çıkması nedeniyle kas liflerinin büzülme kabiliyetinde azalma. Bu gibi durumlarda vajinanın şeklini eski haline getirmek için estetik ameliyat olmanız veya başka daraltma yöntemleri kullanmanız gerekir.

Vajina Neden Küçültülür

Vajinal genişleme sadece estetik bir problem değil, aynı zamanda tıbbi bir problemdir. vajina daraltma yöntemleri  ile azalan kas tonusu üriner inkontinansa, libido azalmasına ve yakınlık sırasında memnuniyete, bulaşıcı ve inflamatuar hastalıkların görülme sıklığının artmasına ve uterusun prolapsusu ve prolapsusuna neden olabilir.


Vajina boyutunu küçültmek şunları sağlar:

  • Vajina duvarlarının esnekliğini arttırmak
  • Doğum sonrası yara izlerini ortadan kaldırmak
  • Sık idrara çıkma ve idrar kaçırma sorununu ortadan kaldırmak;
  • Vajinal ve rahim sarkmasını önlemek;

Ssamimiyet sırasında hassasiyeti geri yükleyin ve artırın;

  • Psikolojik rahatsızlık ve komplekslerden kurtulun.

Çoğu zaman, vajinanın daralması ile birlikte, labia düzeltmek ve vulvanın genel olarak gençleştirilmesi için hasta ayrıca operasyon geçirir.



 

Vajina Daraltma Teknikleri

Vajina daraltma yöntemleri  çeşitli tekniklerde uygulanır. Bazı kadınlar sorunu evde çözmeye çalışır, bazıları ise jinekoloğa gider. Kolporafi bir vajinoplasti türüdür. Vajinanın açılmasını, boyutunu, yara izini ve diğer kusurları azaltmak için yapılan cerrahi bir operasyondur. Ameliyat sırasında doktor, gerilmiş dokunun bir kısmını çıkarır, ardından kaslar dikilir ve sabitlenir. Ayrıca vajina girişini ve labia distrofisini gererken, hyaluronik asit enjeksiyonları kullanılır. Dolgu maddeleri, daralmanın meydana gelmesi nedeniyle doku hacmini arttırır.

Vajinayı evde küçültmek için kadınlar özel kremler kullanır ve kasları güçlendirmek için egzersiz yapar. En ünlüsü Kegel jimnastiği ve vajinal konilerdir. Bu, vajina ve pelvik taban kaslarının tonunu arttırmayı amaçlayan bir dizi egzersizdir. Vajina daraltma kremleri, kas tonusunu da artırması gereken maddeler içerir. Bu tür fonların etkinliği, tıbbi prosedürlerin etkinliğinden çok daha düşüktür. Bunları kullanmadan önce bir jinekoloğa danışmak daha iyidir. 

Vajinayı Daraltmak İçin Endikasyonlar

Çoğu zaman, kadınlar samimi yaşamlarını iyileştirmek ve rahatsızlığı gidermek için vajinayı küçültmeye karar verirler. Bununla birlikte, doktor, bir dizi tıbbi endikasyon varsa, vajinoplasti veya başka bir vajinal küçültme yöntemi reçete edebilir.


Vajinal büzülme endikasyonları şunlardır:

  • Genitoüriner sistem organlarının gelişiminde konjenital anomaliler;
  • Vajina ve uterusun sarkması veya sarkması;
  • Pelvik kasların zayıflığı ve burkulması;
  • Doğum sırasında perine yırtılması;
  • Doğum sırasında yara izi;
  • Genitoüriner sistemin bozulması;
  • Cinsel organlarda yaşa bağlı değişiklikler;
  • Rahatsızlık, ağrı, ilişki sırasında hissizlik.

Bazı durumlarda vajinanın cerrahi yöntemlerle daraltılması kontrendike olabilir. Ana kontrendikasyonlar akut hastalıklar, pelvik organların prolapsusu, kan pıhtılaşma bozuklukları, kardiyovasküler sistemin ciddi hastalıkları, kanser ve akıl hastalığıdır. 

Vajinal Açıklığı Azaltma 

Vajinal küçültme yöntemlerinin her birinin kendine has özellikleri ve faydaları vardır. Lazer tedavisi, ip kaldırma ve enjeksiyon tedavisi ameliyatsız yöntemlerdir, bir organın doğal şeklini geri kazandırmak için. Lokal anestezi altında ayaktan tedavi bazında gerçekleştirilirler. Tekniklerin avantajlarından biri kısa bir rehabilitasyon süresidir. Vajinoplasti, sadece vajinanın boyutunu küçültmeyi değil, aynı zamanda diğer yapısal ve fonksiyonel patolojileri de ortadan kaldırmayı sağlayan cerrahi bir operasyondur. Vajinal küçültme artık fiziksel ve psikolojik rahatlığı yeniden kazanmanızı sağlayan ekonomik bir işlemdir. Bu yönetmeleri deneyerek vajinal daraltma taktiklerine rastlayabilir ve aynı zamanda sorunu çözebileceksiniz.  Ürünleri firmamızdan güvenle temin edebilirsiniz.

05 Nis 17:39

    © 2022 Royal Eczane. Tüm hakları saklıdır.