WhatsApp Destek

900₺ ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA

Vajina Daraltma Egzersizleri

Vajina daraltma egzersizleri verilen bu uygulamalara tıp literatüründe kegel egzersizleri adı verilir. Kadın vücudu olarak bakıldığında en çok gebelik dönemleri ve menopoz dönemleri adı verilen bu iki dönemde pelvik taban kasları deformasyona uğrar. Bunun önüne geçilmesi için erken dönemde kegel egzersizleri adı verilen Vajinadaki bulunan pelvik taban kaslarının güçlendirilmesi gerekiyor. Vajina daraltma egzersizleri nasıl yapılır ve ne zamandan beri yapılması gerektiği konusu merak edilen sorular arasında yer alır.

Vajina Daraltma Egzersizleri İle Kaslar Nasıl Güçlendirilir?

Vücudumuzda bulunan kas yapılarının değişik görev ve sorumlulukları vardır. Bazıları birden fazla görevde yer alır ve bu döngüsel süreçler boyunca eski performansını kaybetmeye başlar. Bu performans kaybına ve yaşam kalitesini düşürmemek adına kegel egzersizlerinin önemi çok büyüktür. Peki ya pelvik taban kaslarının işlevleri nerelerde karşımıza çıkar? Bunları şu şekilde sıralamamız mümkündür.

  • Cinsel birliktelik anında
  • Normal doğum sürecinde
  • Orgazm olurken
  • Dışkılama, ıkınma ve idrar yapma gibi durumlarda

Yukarıda bahsi geçen durumlarda pelvik kasların durumu ve işlevi oldukça önemlidir. Bu gibi egzersizler yapılmadığı takdirde yaşamınızda ve cinsel ilişkiniz dahil olmak üzere birçok sorunlar yaşanabilir. Bundan dolayı vajina daraltma egzersizleri adı verilen bu işlemlerin önemi çok büyüktür.

Kegel Egzersizleri Neden Yapılmalıdır? Yapılmasa Ne Olur?

Kadınlar için bu egzersizlerin yapılması ilerleyen dönemde yaşanacak doğum ve menopoz gibi birçok konuda kasların daha güçlü olması için önemlidir. Güçlenen kaslar bu olaylar karşısında işlevsel olarak fonksiyonlarını daha iyi yerine getirirler. Güçlenen pelvik taban kasları kişinin işlemler sonrasında ameliyat gereksinimlerinin kalmamalarını sağlar.

Vajina Daraltma Egzersizlerinin İşe Yarayıp Yaramadığı Nasıl Anlaşılır?

Düzenli ve belli aralıklarla yapılan bu egzersizlerin işe yarayıp yaramadığını kontrol etmek aslında çok kolaydır. En iyi anlayabileceğiniz nokta idrar yaptığınız esnada idrarınızı yapmayı durdurun ve tekrar yapmaya devam edin bunu başarabiliyor iseniz pelvik taban kaslarınız oldukça güçlüdür. Diğer bir yöntem ile açıklamak gerekirse eğer vajina içerisine parmağınızı yerleştirdiğinizde parmağınızı sıkan kaslarda yine pelvik taban kaslarınızdır.

Vajina Daraltma Egzersizlerinin Ne Gibi Faydası Olur?

İlk etapta bakıldığında ufak tefek egzersizlerin ne gibi faydası olacak denilse de işin ayrıntısına bakıldığında hayatınızın en ince ve en önemli alanlarında sizi mutlu edecek detaylar vardır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür. Bu egzersizlerin yapılması bizim hayatımızdaki şu alanları etkileyecektir.

  • Cinsel yaşantınızda ilişki sırasında hem sizin daha fazla haz almanızı hem de partnerinizin haz almasını sağlayacaktır.
  • Cinsellik isteksizlik yaşadığınızda ve orgazm olamadığınız durumların temelinde de bu kasların görevleri vardır.
  • İdrar tutamama ve kaçırma yaşayan kişiler uyguladığında büyük oranda bu sorun giderilecektir. Yapılan egzersizlerle kaslar güçlendirilmiş olup idrar kaçmasına engel olunacaktır.
  • Doğum öncesinde uygulanması da doğuma hazırlık olması adına büyük önem arz eder.
  • İlerleyen yaşlarda rahimde oluşacak olan sarkmalar ve mesane sarkmaları gibi durumlardaki şikayetlerde en aza indirilmiş olacaktır.

Bahsi geçen konular sadece bunlar olmakla kalmayıp bu egzersizlerin faydalarını günlük hayatınızda da hissedeceksinizdir.

Vajina Daraltma Egzersizleri Yerine Ameliyat Tercih Edilir Mi?

Danışanlara ilk olarak yapılan öneriler arasında kegel egzersizleri gelmekle beraber sorunun ileri boyutlara taşındığı kişilerde de bu işlemler ameliyat ile yapılabilir. İlla doğum yapmış kişilerin bu şikayetle geldiği söylenemez bunun dışında hiç doğum yapmamış kişilerde ameliyat isteği ile gelebiliyor. Cinsellik hayatı olmayan kişilerin günlük yaşantısında vajinadan gaz çıkışı veya ses gelmesi gibi durumlar yaşanıldığında bu ameliyata da ihtiyaç duyulur.

Bu ameliyatın nasıl yapıldığı, kaç saat sürdüğü, iyileşme süreci ve ameliyat sonraki süreçlerin hepsi merak konusudur. Ameliyat esnasında yapılan işlemler doğrultusunda vajina içi daraltılır. Gevşemiş olan kas dokularının onarımı adına işlemler uygulanır.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise işlemi yapan doktorun uzman olması ve kliniğin hijyenik olması önemlidir. Ameliyatın kaç saat sürdüğü konusunda net olmamakla birlikte belirtilen ve ön görülen tahmini zaman aralığı 45 dakika ile en geç 1 saat aralığı verilebilir. Vücut bünyesinde emilebilen ürünler kullanıldığı için ameliyat sonrasında hastanın tekrardan gelip dikiş aldırma durumu olmaz. Operasyondan sonra düzenli kontrole gelmesi de önemlidir.

10 Oca 2022 11:51

    © 2022 Royal Eczane. Tüm hakları saklıdır.