WhatsApp Destek

900₺ ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA

Kadınların Cinselliği Kaç Yaşında Biter?

İnsanların hayat üzerinde yaşamlarını idame ettirebilmesi için iki dürtü şarttır. Bunlardan birisi biyolojik olarak açlık ve ikincisi de yine açlık fakat bu defa fizyolojik olarak açlıktır. İnsan doğası gereği yaşama için karnını doyurması nasıl şart ise yaşantısını mutlu bir şekilde sürdürebilmek ve hayattan zevk almak adına fizyolojik olarak bedenen var olan açlığını da gidermek mecburiyetindedir. Tamda bu esnada devreye cinsellik girer. Peki ya cinselliğin yaşı var mıdır? Kadınlarda ve erkeklerde kaç yaşında başlar? Kaç yaşında biter? Bunların hepsi toplum tarafından merak edilen konulardır. Kadınların cinselliği kaç yaşında biter? Sorusu ele alındığında ortaya çıkan araştırma sonuçlarını inceleyelim.

Kadınlarda Cinsellik Menopoza Girince Biter Mi?

Toplum arasında cinsellik hakkında birçok konu dönmektedir. Bunların bazıları yaşantı ve deneyim sonucu aktarım olurken bazılarının doğruluğu ne yazık ki yoktur. Doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de kadınların menopoza girdikten sonra ki cinsel hayatlarının cinsel isteklerinin durduğu ve bittiği konusudur. Cinsellik bir diğer adı ile libido kolay tarif edilebilen bir istek iken arayışların ve bulmanın zorlaştığı uyumu yakalamanın zor olduğu bir konudur. Sağlıklı bir erişkin kişi ele alındığında cinsel hayatına bakılır ve hafta bazında cinsel ilişki, birlikteliği ortalama 1 ila 4 kez olması beklenir. Yaşa bağlı olarak bu sıklık ilerleyen senelerde azalabilir. Bunun nedeni ise yeteri kadar doyuma ulaşan ve doyurulma ihtiyacının giderilmiş olmasıdır. İlerleyen yaşlarda sadece ihtiyaç duyma sıklığında azalma görülür.

Kadınlarda Cinselliğin Seyri Nasıldır?

Libido adı verilen bu cinsellik dürtüsü kadınlarda yaş olarak 35' li yaşlara kadar artarak devam eder. 45'li yaşlara gelindiğinde ise bu istek ve ihtiyaç hissi sabit kalmaya başlar. İleri yaşlarda bittiği söylenemez fakat ilk zamanlara göre azalır ve sabit kalma evresine girer. Diğer bir konu ise normal bir birey olan sağlıklı kadın yaşı ilerle se dahi orgazm olma konusunda sıkıntı yaşamaz. Aynı cinsel hayatını devam ettirebilir. Atlanılan bir diğer konu ise 40'lı yaşlara gelindiğinde kadınlarda oluşan gebe kalamama durumu, çocukların yetişkin olması ve ev iş yükünün azalması nedeniyle libido daha da artacaktır. Bu durumda doğal olarak cinsellik hayatında renklilik ve hareketlilik katacaktır.

Gebelik Öncesinde ve Gebelik Sonrasındaki Süreçte Cinsellik Nasıldır?

Gebelik dönemi hormonların tamamen değiştiği ve adaptasyon sürecinin ilk etapta çok zor olduğu bir süreçtir. Gebeliklerde ilk 3 ay bu sürece adaptasyon sağlamak adına kadınların bir çoğunda libidoda yani cinsellikte azalma görülür. İkinci bir devre olan 6 aylık süreç içerisinde kişinin ilk baştaki kusma, halsizlik ve bulantı gibi süreçleri biter ve azalır bunun etkisiyle cinsellik eski haline döner. Son dönemde ise yaklaşmakta olan doğum ve çocuğunda anne karnında gelişimini tamamlamasına bağlı olarak artan hacmi baskı yapar ve cinsellik ihtiyacı ve dürtüsünde tekrar bir gerileme yaşanır. Hamilelik sonrasında ise yavaş yavaş bu durum düzelir kişiler normal hayatına döner.

Menopoz Sonrasında Neden Kadınlarda Cinsellik İhtiyacı Azalır?

Bunun tıbben açıklaması şu şekilde sizlere iletilebilir. Menopoz ile birlikte kanda yer alan östrojen hormonu azalır ve bu da kadında ve genital bölgede birtakım değişikliklere yol açar. Vajina içerisinde yer alan doku incelir buna bağlı olarak elastikiyet denilen durum yitirilir. Bunun beraberinde kadınlar yeteri kadar uyarılsa da vajina bu salgıyı üretmez bu da vajinal kuruluğa neden olur. Vajinal kuruluk demek birleşimin olmasına engeldir. Kadının canı yanar ve ağrılı bir sex yaşanmış olur. Kadın sonrasında tuvalet ihtiyacını giderirken dahi ağrılı ve yanma hissi ile boşaltım sağlar. Bu tarz durumlarda da kadınlarda libido azalma gösterir.

Kadında Cinsellik İhtiyacı Tamamen Biter Mi?

Tüm araştırmalar neticesinde kadınlarda yaşanan cinsellik ihtiyacı azlığı yaşa bağlı olarak azalma gösterir fakat bunun önüne geçmek mümkündür. Yaşanan kuruluk karşısında ve menopoz sonrasında cinsel ilişki için hayatınızı kolaylaştıracak birçok ürün ve tedavi yöntemi vardır. Uzman hekime danışarak veya doğru ürünleri kullanarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Menopoz dönemi ve sonrasında cinsellik azalır fakat bitmez. Tekrar aynı yaşantı ve haz almak için birçok uygulama ve tedavi yöntemi vardır.

 

 

 

01 Şub 2022 11:43

    © 2022 Royal Eczane. Tüm hakları saklıdır.