WhatsApp Destek

900₺ ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA

Cinsel Sağlık Ürünleri Eczane

Makalede cinselliğin tanımına, cinsel yolla bulaşan hastalıklara, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yollarına, cinsel sağlık ürünlerine, cinsel sağlık ürünlerinin faydalarına ve cinsel sağlık ürünlerinin nereden alınabileceğine ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Cinsel sağlık ürünleri eczane yetkili satış sitemizden tüm bilgilere ulaşabilir bakanlık onaylı ürünleri sipariş verebilirsiniz.

Cinsel Sağlık Nedir? Cinsel Sağlığın Tanımı Nedir?

Cinsel sağlık, bir bireyin hiçbir baskı veya zorlama olmadan, istenmeyen gebelik durumu yaşamadan, hastalıklardan korunarak kendi hür iradesiyle cinselliği yaşamasıdır. Cinsel sağlık yaşlı-genç ayırt etmeksizin her bireyin temel hakkıdır. Cinsel yolla bulaşan AIDS, HIV, bel soğukluğu, Hepatit B, frengi gibi birçok hastalık vardır.

Bu hastalıklardan korunmak için bireylerin daha dikkatli ve bilinçli olmaları gereklidir. Bu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak adına çeşitli cinsel sağlık ürünleri bulunmaktadır.

Cinselliğin Önemi Nedir? Cinsellik Neden Bu Kadar Önemlidir?

Sağlıklı bir cinsel yaşam bireyin fizyolojik olarak da sağlıklı olması anlamına gelmektedir. Sağlıklı bir cinsellik bireylerde zihnen ve bedenen olumlu sonuçlar doğurmuştur.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar her türlü cinsel münasebette bulaşabiliyor.

Aşağıdaki maddelerde hastalıkların bazıları belirtilmiştir:

  • Hepatit B
  • Hepatit C
  • AIDS (HIV)
  • Bel soğukluğu (Gonore)
  • Frengi (Sfiliz)
  • Üretrit (Mikoplazma)
  • Siğil
  • Trikomonas
  • Uçuk

Bu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar bireylerin cinsel yaşamlarının yanı sıra günlük hayatlarını etkileyebiliyor. Bireylerin iş, okul gibi günlük aktivitelerinden geri kalmalarına sebep olabiliyor. Öyle ki bu hastalıkların göz ardı edilip önemsememesi daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Hastalığın ilerlemesi durumunda ölümle sonuçlanma ihtimali de söz konusudur.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak sağlıklı bir cinsel yaşam adına oldukça önemli bir adımdır. Bu konuda öncelikle dikkat edilmesi gereken şey kişisel bakım ve kişisel temizliktir. Bir diğer önemli şey ise partner seçimidir. Partnerin daha önceki ilişkilerinden kaptığı hastalık olup olmadığı öğrenilmeli ve buna göre davranılmadır.

Eğer partnerin hastalığı bulunuyorsa bu kişiyle cinsel bir birlikteliğin yaşanmaması gerekir. Aksi durumda cinsel hastalık bulaşır. Partnerin herhangi bir cinsel hastalığı olmasa bile cinsel sağlık ürünleri kullanılmalıdır. Uzmanlar her zaman riskin olduğunu belirtirler. Hastalıklardan korunmak için cinsel sağlık ilaçları büyük önem taşır. Bu nedenle bireyler kendilerine uygun cinsel sağlık ürününü seçmeli ve kullanmalıdırlar.

Cinsel Sağlık Ürünleri Nelerdir?

Cinsel sağlık ürünleri medikal yani tıbbi ürünlerdir. Kullanıcıları istenmeyen gebelik durumundan, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan, bakteri ve mikroplardan koruması anlamında büyük bir önem taşır.

Başlıca cinsel sağlık ürünleri şunlardır:

  • Prezervatif (kondom)
  • Kayganlaştırıcı
  • Masaj jeli
  • Geciktirici
  • Spreyler
  • İstek arttırıcı haplar
  • Gebelik testi

Cinsel sağlık ürünleri yukarıdaki maddelerde verilmiştir.

Cinsel Sağlık Ürünlerinin Faydaları Nelerdir?

Cinsel sağlık ürünleri, bireylerin daha sağlıklı bir cinsel yaşam sürmesi açısından büyük önem taşır. Bireylerin birbirlerine cinsel yolla bulaştırabileceği birçok cinsel hastalık mevcuttur. Bu hastalıklardan korunmak amacıyla cinsel sağlık ürünleri tercih edilebilir. Büyük oranda koruma sağlamaktadır. Kadın ve erkeğin kullanabileceği ürünler farklı olabiliyor. Bu sebeple doğru araştırılmalıdır. İhtiyaca göre farklı ürünler bulunuyor. Kadınlarda ıslanma sorunu için kayganlaştırıcı ürünler bulunuyor.

Bu ürünler kadınları cinsellikten soğutmamak ve isteklerini artırabilmek açısından önemlidir. Erkek cinsel ürünleri olarak erkek prezervatifleri mevcuttur. Bu ürünler istenmeyen gebelik durumlarının önüne geçmekte ve aile planlamasına katkı sağlamaktadır.

Erkeklerde erken boşalma sorunlarında doktorların da tavsiyesi üzerine geciktirici ürünler vardır. Bu ürünler erkeklerin daha sağlıklı bir cinsellik yaşamasına katkı sağlar. Gebelik testleri kadınların hastaneye kadar gitmelerine gerek kalmadan kendilerinin kolayca yapabilecekleri testlerdir.

Cinsel Sağlık Ürünleri Nereden Temin Edilir?

Cinsel sağlık ürünleri online eczanelerden, kozmetik ürünleri satan kurumsal firmalardan ve cinsel ürünler satan mağazalardan kolaylıkla temin edilebilir. Makalede kısaca cinsel sağlığın tanımına, cinselliğin önemine, cinsel sağlık ürünlerinin neler olduğuna, cinsel yolla bulaşan hastalıklara ve bu gibi durumlarla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken hususlara yer verilmiştir.

Cinsel yaşam insanlığın soyunun ilerlemesi ve bireylerin yaşam kalitesi bakımından büyük önem taşıyan bir konudur. Sağlıklı bir cinsel hayat demek sağlıklı bir birey ve sağlıklı bir toplum demektir. Bireylerin ve toplumun bu konuda daha bilinçli olmaları, araştırmaları ve bilgili olmaları gereklidir.

02 Nis 17:24

    © 2022 Royal Eczane. Tüm hakları saklıdır.